Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Δικτυώθηκε!

Δεν γνωρίζω αν, ο νυν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και τέως δήμαρχος Πάρου, ουφ!, Γιάννης Ραγκούσης συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Πάρου το περασμένο τριήμερο όπως αναφέρεται στο blog: parospress.blogspot.com. Και δεν έχω τη διάθεση να το αμφισβητήσω. Το ότι ο κ. Ραγκούσης κατεβαίνει συχνά στο νησί του το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι γεγονός. Το ότι αυτό έχει να κάνει με το σκάνδαλο που ξέσπασε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου πρέπει και αυτό να θεωρείται γεγονός. Το ότι ήταν στο νησί της Πάρου, ήρθε ...
αεροπορικώς την Παρασκευή το πρωί, είναι και αυτό γεγονός.
Τώρα μην περιμένετε να σας πω και το θέμα της συζήτησης που είχαν Ραγκούσης - Λιμενάρχης Πάρου στη συνάντηση που αποκαλύπτει ο συνάδελφος blogger.

Εκείνο που έχω να σας πω με σιγουριά είναι πως ο νυν βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει βρει τα κατατόπια και ελέγχει ορισμένα μεγάλα ΜΜΕ των Αθηνών με τρόπο αφοπλιστικό.

Παράδειγμα ένα και μοναδικό μέχρι στιγμής που έχει υποπέσει στην αντίληψή μου.

Δυο δημοσιεύματα, στην ίδια εφημερίδα (Έθνος), με διαφορά 24 ωρών (15 Ιανουαρίου το πρώτο και 16 Ιανουαρίου το δεύτερο) για το ίδιο θέμα (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου). Μέχρι εδώ τίποτα το ανησυχητικό.
Όποιος διάβασε όμως και τα δυο δημοσιεύματα θα διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές.
Και εξηγούμαστε. Στο πρώτο γινόταν αναφορά για μια περίεργη υπόθεση πλαστογραφίας που συγκλονίζει την όμορφη Πάρο. Γινόταν λόγος για καταγγελία υπαλλήλου, είχε πλαστογραφηθεί η υπογραφή της σε εντάλματα πληρωμής και αποφάσεις από το 2003 έως το 2007 την περίοδο δηλαδή που Δήμαρχος Πάρου ήταν ο νυν βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Το πρώτο δημοσίευμα επίσης έκανε λόγο για υπάλληλο που ανασκεύασε την πρώτη του επιστολή, όπου παραδεχόνταν ότι είχε παραποιήσει τις υπογραφές λόγω «φόρτου εργασίας», ισχυριζόμενος στη δεύτερη ότι η πρώτη ήταν «πνευματικό προϊόν» του Γιάννη Ραγκούση και ότι η υπογραφή του αποσπάστηκε ύστερα από παραπλάνηση.
Το δημοσίευμα έκλεινε με το ότι έχει διαταχθεί προανάκριση την οποία διεξάγει το Λιμεναρχείο Πάρου και για τις τοπικές οργανώσεις Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στον Γιάννη Ραγκούση στον οποίο καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση.

24 ώρες αργότερα, η ίδια εφημερίδα, (Έθνος 16 Ιανουαρίου 2007), με «καπέλο» στον τίτλο: ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και τίτλο: «Καθαρός» ο δήμος για το Λιμενικό Ταμείο Πάρου, έγραφε:
Νέα δεδομένα προστίθενται στην υπόθεση πλαστογραφίας που απασχολεί το τελευταίο διάστημα το Λιμενικό Ταμείο Πάρου, καθώς όπως προκύπτει ο δήμος του νησιού δεν έχει καμία ανάμειξη στα όσα καταγγέλθηκαν στο Λιμενικό Ταμείο.
Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως όταν στις 17 Δεκεμβρίου μια υπάλληλος του Λιμενικού Ταμείου η κυρία Αλιπράντη κατήγγειλε πως κάποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή της προκειμένου να διεκπεραιωθούν πληρωμές. Την ευθύνη της παραποίησης των υπογραφών ανέλαβε τελικά ένας άλλος υπάλληλος, ο οποίος με δυο διαδοχικές επιστολές παραδέχθηκε εγγράφως την πράξη του, ζητώντας μάλιστα συγνώμη γι’ αυτήν.
Στη δεύτερη «απολογητική» επιστολή του, όμως, ο υπάλληλος αυτός ενέπλεξε αδίκως και το όνομα του Γιάννη Ραγκούση αποφεύγοντας να διευκρινίσει ότι πρώτον ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ήταν ποτέ μέλος ή πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δεύτερον, ότι ο Δήμος Πάρου αμέσως ενημέρωσε τον εισαγγελέα από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία της υπαλλήλου.
Επιπροσθέτως πηγές από το νησί ανέφεραν στο «ΕΘΝΟΣ» ότι το Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο διοικείται από τον πρόεδρο και τα μέλη του. Συνεπώς δεν ελέγχετε από τον Δήμαρχο και γι’ αυτό οι όποιες καταγγελίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αγγίξουν το εκάστοτε αιρετό και τη δημοτική αρχή».

Και περάσαμε εμείς καλά και… εκείνος καλύτερα!

Και τώρα σας αποκαλύπτουμε ένα μέρος του παρασκηνίου. Το άλλο στον καιρό του!
Το πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας είναι περίληψη ρεπορτάζ που έστειλε Κυκλαδίτης δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το «ΕΘΝΟΣ». Το ρεπορτάζ ήταν αναλυτικότατο και είχε όλα τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Φυσικά και το ρεπορτάζ μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί. Και δεν προβλέπεται αυτό να γίνει στα επόμενα 100 χρόνια… Μετά βλέπουμε, αν δεν έχει πεταχθεί σε κανένα καλάθι αχρήστων ή αν ο κυκλαδίτης συνάδελφός ζει, που θα ζει και θα βασιλεύει…
Αντίθετα την επομένη το «ΕΘΝΟΣ» δημοσιεύει ένα «ρεπορτάζ» που απαλλάσσει από κάθε ευθύνη πολιτική τον τέως δήμαρχο Πάρου και νυν βουλευτή Επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιάννη Ραγκούση.
Και φυσικά οι άνθρωποι της εφημερίδας έγραψαν αυτά που τους είπαν…
Όσο για μας που γνωρίζουμε λίγα πράγματα παραπάνω, και επίσης γνωρίζουμε ότι η αλήθεια δεν είναι αυτή που γράφτηκε στο δεύτερο «ρεπορτάζ» νιώθουμε λίγο μακάκες! Για να μην πω πολύ!!!


Αξίζει όμως να δούμε και τι έγραψε την περασμένη Παρασκευή το κυκλαδίτικο site http://www.kykladesnews.gr/default.asp?pid=4&la=1&cID=19&nID=6970. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αντέγραψε το δεύτερο «ρεπορτάζ» του «ΕΘΝΟΥΣ».
Εμείς παραθέτουμε απλώς το κείμενο και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε εσάς…

«Αθώος» ο Δήμος Πάρου για ατασθαλίες25/1/2008

Καμία ανάμειξη με την υπόθεση της πλαστογράφησης στο Λιμενικό Ταμείο Πάρου δεν έχει, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο Δήμος και κατ' επέκταση ο πρώην δήμαρχος του νησιού και νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, καθώς τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη καταγγελία υπαλλήλου γίνεται άμεση -αλλά αβάσιμη καθώς φαίνεται- σύνδεση των ατασθαλιών με τον κ. Ραγκούση.
Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως το Δεκεμβρίου του 2007, όταν μια υπάλληλος του Λιμενικού Ταμείου κατήγγειλε πως κάποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή της, προκειμένου να διεκπεραιωθούν πληρωμές. Την ευθύνη της παραποίησης των υπογραφών ανέλαβε τελικά ένας άλλος υπάλληλος, ο οποίος με δύο διαδοχικές επιστολές παραδέχθηκε εγγράφως την πράξη του, ζητώντας μάλιστα συγνώμη γι’ αυτήν.
Στη δεύτερη «απολογητική» επιστολή του, όμως, ο υπάλληλος αυτός ενέπλεξε αδίκως και το όνομα του Γιάννη Ραγκούση, αποφεύγοντας να διευκρινίσει ότι, πρώτον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ μέλος ή πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και, δεύτερον, ότι ο Δήμος Πάρου αμέσως ενημέρωσε τον εισαγγελέα από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία της υπαλλήλου.
Σύμφωνα πάντως με πηγές, ένα στοιχείο, πάνω στο οποίο είναι πιθανόν να δώσει βάρος η Αντιεισαγγελέας, είναι ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου είναι ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αυτόνομη οικονομική διαχείριση και διοικείται από ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο μέλος του οποίου ποτέ δεν υπήρξε ούτε ο νυν και ούτε ο πρώην δήμαρχος, Γιάννης Ραγκούσης»
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ: http://naxios.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου